Recepten - Bestellen


Bestellen van geneesmiddelen

Uw medicijnen kunnen gedurende de openingstijden worden afgehaald in de apotheek. Uiteraard kunt u dit ook laten doen door iemand in uw omgeving boven de twaalf jaar. U kunt ook uw arts vragen uw medicijnbestelling rechtstreeks door te geven aan de apotheek.
Als u medicijnen bestelt via de receptenlijn, staan deze twee werkdagen later na 11.00 uur voor u klaar in de apotheek. Dus als u op maandag een recept aanvraagt bij uw huisarts, kunt u dit vanaf woensdag 11.00 uur ophalen in de apotheek. Indien u de medicijnen bezorgd wilt hebben, kunt u dat aan ons doorgeven en wij bezorgen ze dan tussen 14.00 en 17.30 uur. 

ApothekersbalieU kunt geen geneesmiddelen bestellen via deze website!
Medicijnen op recept worden afgeleverd voor een periode van maximaal drie maanden ineens (uitzondering: de anticonceptie pil voor twaalf maanden). Slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen en geneesmiddelen die onder de opiumwet vallen mogen maar voor één maand worden afgeleverd.

Herhalen van geneesmiddelen
Als de arts op het recept heeft aangegeven, dat de medicijnen mogen worden herhaald, krijgt u van ons evenveel kopieën mee als er herhaald mag worden. Bewaar deze kopieën goed, want zonder kopie mogen wij de geneesmiddelen niet herhalen.


Receptenbus
Om de wachttijden voor herhalingsrecepten te verkorten is er een receptenbus in de apotheek geplaatst. Hierbij gelden de volgende spelregels.
U heeft een recept voor:

 • medicijnen die u al eerder heeft gehaald in deze apotheek en
 • er is niets veranderd in de sterkte en/of het gebruik.
  Of u heeft een recept voor:
 • medicijnen, waarvan u weet dat deze besteld of gemaakt moeten worden.

Dan gaat het als volgt:

 • U doet het recept in de daarvoor bestemde receptenbus in de apotheek.
 • Bent u niet in staat uw recept vóór 17.30 uur in de apotheek in de receptenbus te doen, dan kunt u uw recept in de brievenbus bij de dienstingang doen.
 • Twee werkdagen later kunt u uw medicijnen na 11.00 uur ophalen.
  Als u daarom heeft gevraagd, worden ze twee werkdagen later bezorgd tussen 14.00 en 17.30 uur.
  N.B. Zaterdag en zondag zijn geen werkdagen.

LET OP:
De volgende gegevens van de patiënt moeten op alle recepten zijn vermeld:

 • naam en adres
 • geboortedatum
 • telefoonnummer.

Indien u het graag bezorgd wil hebben, moet u dat op het recept aangeven